Kako do poceni nepremičnine, če si mlad in imaš družino

Ker sem sama šla skozi to, ko sem morala vzeti visok kredit, da sem si lahko ustvarila dom in pred tem bila 20 let podnajemnik, še kako vem, kako težko je priti do svoje lastne nepremičnine. Tako sem sama šla skozi to in ko sem slišala, da se bodo gradila poceni stanovanja za mlade družine, sem bila zelo vesela, da bodo nekatere mlade družine lahko uživale življenje, kot ga lahko mlad človek in ne bodo imele skrbi zaradi svojega doma. Ta občutek je res lep, kajti če si ne moreš privoščiti lastne nepremičnine in če si ravno postal starš, potem nimaš energije za otroka in to je meni najbolj žalostno.

Ta občutek, da morajo nekateri skozi to, da se prebijajo iz dneva v dan, da bi prišli do lastne nepremičnine, je res grozen. Jaz sedaj poznam občutek, kako je imeti lastni dom in občutek je noro dober. Vendar sem sama šla skozi to, ko sem imela doma dojenčka in se hkrati ukvarjala s tem, da mogoče naslednji mesec, ne bom več imela podnajemniškega stanovanja.

Sedaj, ko sem slišala, da se bodo gradila nova stanovanja za mlade družine, sem si mislila, samo eno, da bodo ta stanovanja le prišla v prave roke. Kajti velikokrat se zgodi, da nujno potrebne stvari dobijo ljudje, ki jih ne potrebujejo in ravno tako se lahko zgodi tudi tukaj. Naj gredo te nepremičnine v roke v tistih, ki jih potrebujejo in svet bo lepši. 

Najlepše je uživati in imeti streho nad glavo, ko imaš majhne otroke, kajti veliko več časa ti ostane, da se jim resnično posvetiš. Kar hitro imaš misli zasedene s skrbmi, ko nimaš sovjega doma in to te lahko bremeni vsak dan. 

Še dobro, da so ljudje, ki bodo poskrbeli za mlade družine in poceni nepremičnine, ker to danes mlade družine še kako potrebujejo.