Delovni oder, ki se po potrebi spremeni tudi v lestev

Delovni oder je praviloma namenjen prenavljanju ali pa novogradnji, ki poteka na višini, ki je višja od dveh metrov. Na voljo je v različnih možnostih, ki se med seboj ne razlikujejo samo v zasnovi, temveč tudi po materialih. Za dolgotrajno delo na nekoliko manjših višinah je najbolj primeren delovni oder, ki se po potrebi lahko spremeni tudi v lestev.

Sicer pa se profesionalni večnamenski delovni oder lahko uporablja bodisi kot stabilen oder ali kot kratka dvodelna prislonska lestev.

Izposoja delovnega odra je bolj rentabilna z vidika stroškov

Ker delovni oder, ne uporabljamo, prav vsak dan, se ga vsekakor veliko bolj splača najeti za določen. To velja tudi za večino podjetij, ki se z delom na višini ne srečuje pogosto. Izposoja gradbenih odrov je torej bolj rentabilna z vidika stroškov, ne nazadnje tudi z vidika skladiščenja. Odlična prednost takšne storitve je poleg ugodnejših stroškov tudi prihranek dragocenega prostora v skladiščih.

Cena za najem gradbenega odra je odvisna od številnih dejavnikov. Predvsem je odvisna od vrste odra, višine odra, od oddaljenosti gradbišča in časa najema. V tem hipu se cena dobave, montaže ter demontaže giblje okrog dva evra na kvadratni meter. Najejte samega odra pa stane od 1,5 evra na kvadratni meter na mesec.

Kako je zasnovan klasičen delovni oder

Tipičen klasični delovni oder je zasnovan iz kovinskih nosilcev, ki so spete s spojkami. Takšen delovni oder se torej predvsem uporablja za dela nad dvema metroma višine. Prav tako se uporablja za konzole, zožene okvirje, kot zaščitne mreže za krovce, notranje prehode in še za druge naloge.

Po drugi strani pa je priljubljen tudi modularni delovni oder, ki se za razliko od klasičnih odrov, spajajo z rozetami in klini. To omogoča še hitrejšo montažo. Delovni oder lahko najdete tudi pod oznako allround oder. Takšna vrsta odra se uporablja za fasade, prostore, kot zaščitni odri, podporna konstrukcija ali pa kot viseči oder.